США успішно вивели на орбіту наносупутник, розроблений українцями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США успішно вивели на орбіту наносупутник, розроблений українцями

Технології&Авто
532
Супутник вийшов на власну навколоземну орбіту з Міжнародної космічної станції (МКС), куди його 18 квітня 2017 року з мису Канаверал (штат Флорида, США) доставила ракета ATLAS-5.
«Космічний апарат був створений в рамках міжнародного космічного проекту QB50 під загальною координацією Інституту гідродинаміки фон Кармана (Бельгія). Головне завдання проекту – дослідження змін клімату. Його розпочато в рамках Програми Європейської Комісії FP7 в 2012 році», – уточнюється в повідомленні.
У міністерстві нагадали, що це вже другий наносупутник, створений командою з КПІ ім. Ігоря Сікорського, для даного проекту.
У 2014 році було створено і виведено на навколоземну орбіту наносупутник PolyITAN-1. Третій рік цей космічний апарат продовжує успішно працювати в космосі і регулярно передає дані в центр управління польотом КПІ. Отримана інформація є важливою для подальшого виконання міжнародного проекту.
Цей інноваційний проект реалізований завдяки інвестиційній підтримці компанії «Боїнг» і венчурних фондів ім. академіка В.С. Михалевича і Костянтина Калініна, резюмували в міністерстві.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас