"Удар по кишені": у Раді готують закон про штрафи за доступ до російських соцмереж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Удар по кишені": у Раді готують закон про штрафи за доступ до російських соцмереж

Казна та Політика
2625
Українські провайдери продовжують блокувати доступ до заборонених російських соціальних мереж та інтернет-ресурсів. Однак ані указ президента, ані рішення РНБО, ані чинне законодавство не передбачає відповідальності провайдерів за доступ до забороненого контенту.
Відомо, що права та обов’язки провайдерів регулюються законом про телекомунікації. Відповідна ст. 40 закону не передбачає ні відповідальності, ні штрафів за доступ до забороненого контенту. Водночас закон дає право Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв’язку та інформатизації, встановлювати штрафи для провайдерів.
Сума штрафів коливається від 1700 до 5100 грн. За порушення порядку та умов надання послуг зв’язку в мережах загального користування – штраф від 850 до 1700 грн.
Поки парламентарії не розкривають подробиць своїх напрацювань. Але неофіційно натякають, що мова повинна йти про штрафи на порядок вище від діючих.
“Штрафи повинні починатися від 10 тис грн мінімум, а то й більше, – говорить один з українських високопоставлених чиновників. – Але також ми повинні подумати про поправки в закон про авторське право і новий комплексний закон, який би дозволив посилити боротьбу з хакерами. Після історії з втручанням Росії в американські вибори, постійних російських атак на сайти держструктур (особливо Міноборони, РНБО і т. д.), в умовах війни ми повинні вжити відповідних заходів”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас