Через тиждень після блокувань російських соцмереж в Україні їхня аудиторія збільшилася на 2 мільйони VPN-користувачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через тиждень після блокувань російських соцмереж в Україні їхня аудиторія збільшилася на 2 мільйони VPN-користувачів

Технології&Авто
3897
Відкриті дані сервісу статистики сайтів Liveinternet показують, що через тиждень після початку блокування найбільших російських сайтів в Україні їхня аудиторія з нашої країни різко впала. Однак вона зросла в США, Німеччині та Нідерландах, де розташовані сервери популярних VPN-сервісів, що дозволяють обходити ці блокування.
До 16 травня, коли президент України Петро Порошенко підписав указ про блокування в країні сервісів “Яндексу” і Mail.Ru Group, щодня в російському інтернеті було в середньому 1,96 мільйона користувачів з Німеччини, 1,6 мільйона з США і 257 тисяч з Нідерландів.
На графіку аудиторії російських сайтів з цих країн видно, як вона різко стала зростати через два дні після указу. На 25 травня з Німеччини в рунет зайшли 2,83 мільйона осіб, з США – 2,09 мільйона, а з Нідерландів – 1,22 мільйона, тобто в чотири рази більше, ніж тижнем раніше. З 22 по 24 травня ця аудиторія перебувала майже на однаковому рівні.
США, Німеччина і Нідерланди – популярні країни для розміщення серверів VPN-сервісів. Наприклад, браузер Opera з вбудованим проксі-сервісом пропонує виходити в мережу з цих країн, а також з Канади і Сінгапуру.

Довідка Finance.UA:

  • Президент України Петро Порошенко розширив спеціальні економічні санкції на низку відомих російських IT-компаній і пов’язаних з ними українських юросіб.
  • Зокрема, новий указ президента України Петра Порошенка №133 / 2017 крім обмеження доступу на сайтах «ВКонтакте» і «Одноклассники», передбачає санкції стосовно «1С» – російської компанії, яка розробляє програмне забезпечення для бухгалтерського обліку.
  • Також заблоковані антивірусні IT-продукти Лабораторія Касперського і DrWeb.
  • Крім цього, доступ заблокований до всіх сервісів Mail.Ru і Яндекс, крім головної сторінки пошуковика.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас