Туризм в цифрах: скільки українців змогли дозволити собі виїхати за кордон в останні роки (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туризм в цифрах: скільки українців змогли дозволити собі виїхати за кордон в останні роки (інфографіка)

Особисті фінанси
4600
За даними Державної служби статистики, кількість туристичних поїздок українців щороку зростає. У 2016 році близько 24,7 млн українців побували за кордоном, включаючи тих, хто перетинав кордон тільки на один день.
Як свідчать дані дослідження Центру громадського моніторингу та контролю, до введення безвізового режиму українці найчастіше відвідували такі європейські країни, як Польща, Угорщина, Словаччина, Румунія та Німеччина.
За інформацією Державної прикордонної служби, в 2016 році польський кордон перетнуло близько 10 млн осіб.
Зазвичай українці їхали у великі туристичні міста: Варшаву, Краків, Вроцлав, Люблін і Катовіце. Експерти відзначають, що після введення безвізового режиму попит на польський напрям тільки зростатиме. За попередніми оцінками, з червня потік людей на кордоні зросте на 15-20%.
Туризм в цифрах: скільки українців змогли дозволити собі виїхати за кордон в останні роки (інфографіка)
Ще в минулому році лідерами організованого туризму українців були Туреччина і Єгипет. Представники туристичного бізнесу впевнені, що в цьому році великий попит матимуть курорти Іспанії, Італії та Греції.
Згідно з дослідженням, проведеним аналітичним відділом Асоціації індустрії гостинності України, близько 10% туристів, які раніше здійснювали поїздки в Європу, відкладали нові подорожі, чекаючи на безвіз.

Довідка Finance.UA:

  • З червня 2017 роки українці зможуть вільно подорожувати в понад 80 країн світу.
  • За словами Президента України, надання Європейським союзом безвізового режиму для України дасть можливість отримати безвіз ще з 35 країнами Азії та Латинської Америки.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас