Десятки інженерів з Faraday Future перейшли в Tesla — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Десятки інженерів з Faraday Future перейшли в Tesla

Фондовий ринок
1387
Поява Faraday Future свого часу змусила переживати Tesla, тому що багато інженерів вирішили змінити роботу на користь нової компанії. Тепер ситуація повернулася в протилежному напрямку: десятки інженерів з FF переходять на роботу в компанію Маска.
Видання пов’язує перехід великої кількості інженерів і програмістів в Tesla з фінансовими проблемами в FF. Раніше компанію фінансував підприємець Цзя Юетін, засновник LeEco. Останнім часом інвестиції скоротилися, а разом з ними і став зменшуватися штат.
У певний момент співтовариство взагалі вважало, що судові позови і зменшене фінансування призведуть до провалу компанії. Але на виставці CES FF представила свій перший електромобіль. Це вселило впевненість, що не все втрачено. Але пізніше стало ясно, що можуть виникнути проблеми з виробництвом електрокара. Будівництво заводу в Неваді практично зупинилося. І причиною уповільнення реалізації планів компанії стали все ті ж фінансові проблеми.
Очікується, що LeEco продасть свою штаб-квартиру в Кремнієвій долині, щоб інвестувати отриману суму в будівництво заводу. Продаж може принести до $260 млн, але, швидше за все, цієї суми виявиться недостатньо. Компанії доводиться скорочувати штат, частина працівників йде самостійно. За останні тижні десятки інженерів перейшли в Tesla.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас