OPEC продовжує угоду про обмеження нафтовидобутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

OPEC продовжує угоду про обмеження нафтовидобутку

Фондовий ринок
32
Ціни на сиру нафту, які останнім часом демонстрували низхідний тренд, в зв’язку з підписаним в листопаді угодою ОПЕК про скорочення нафтовидобутку, не зробили належного ефекту для стабілізації цін на нафту і вирішення проблеми світового надлишку нафти, як припускала організація.
Продовження скорочення нафтовидобутку на 9 місяців
До засідання Міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх заявив, що продовження угоди про скорочення нафтовидобутку, поряд з поточним виробництвом, було б надійним способом досягти стабілізації цін на нафту і позбутися від глобального надлишку нафти на ринку.
Представник Саудівської Аравії також додав, що в той час як розглядаються і інші ідеї, такі як збільшення скорочення і продовження угоди на 6 місяців, пропозиція по дев’ятимісячного продовження угоду щодо обмеження нафтовидобутку дозволить організації досягти своїх цілей.
Хоча ціни на нафту впали приблизно на 1 $ за барель на тлі коментарів Фейта, нафтові аналітики заявили, що невелике зниження цін на нафту можна приписати змішаним ринковим почуттям щодо результатів засідання ОПЕК. У той час як одні чекали продовження угоди, інші хотіли почути про збільшення скорочення, ось чому коментарі Фейта, швидше за все, розчарували деяких інвесторів.
Міністр нафтової промисловості Нігерії ІБЕ Качікву також повідомив, що більшість нафтових виробників ОПЕК підтримують продовження угоди щодо обмеження нафтовидобутку на дев’ять місяців, поряд з ідеєю про продовження ще на три місяці. Представник Нігерії вважає, що ціни на нафту досягнуть позначки в 50 $ або навіть вище, якщо виробники будуть дотримуватися узгодженого скорочення протягом усього періоду.
Міністр нафтової промисловості Ірану Биджан Зангане також підтримав дев’ятимісячне продовження угоди і запропонував цільову ціну в діапазоні від 55 $ до 60 $ за барель як для членів ОПЕК, так і для світових виробників сланцю.
Ціни на нафту
Ціни на нафту пару тижнів торгувалися в червоній зоні, оскільки надані щотижневі звіти ЕIA показали стабільне зростання виробництва нафти в США в першому кварталі 2017 року. Це змусило ринки поставити під сумнів роль США у світовій видобутку нафти. Підвищення цін на ф’ючерси на сиру нафту США вплинуло на відновлення цін на нафту, просуває ОПЕК, і стер більшу частину прибутку на початку першого кварталу.
Ціни на нафту марки Brent впали приблизно на 1.24 $ за барель до рівня 52.72 $ після зміцнення до позначки в 53.50 $ на тлі результатів Віденського засідання. Ф’ючерси на сиру нафту марки WTI також зросли з 50.08 $ до 50.60 $ за барель. Під час засідання ОПЕК у Відні спостерігався сплеск волатильності на ринку нафти, так вартість WTI опустилася на 1.3% до рівня 50.72 $ за барель.
Щоб бути в курсі останніх новин і ринкової аналітики, підпишіться на Trade12 прямо зараз, так як ми надаємо інформацію про форексі, фондових ринках, сировинних товарах і економіці.
За матеріалами:
Trade12
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас