Біржа Nasdaq буде ловити шахраїв за допомогою ШІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біржа Nasdaq буде ловити шахраїв за допомогою ШІ

Технології&Авто
193
Після низки фінансових скандалів фондова біржа Nasdaq у пошуках технології захисту від шахрайства вирішила звернутися до штучного інтелекту.
За допомогою платформи когнітивних обчислень, розробленої компанією Digital Reasoning, Nasdaq зможе аналізувати комунікативні моделі трейдерів, щоб краще розуміти їхні приховані наміри і дії, і розкривати шахрайські схеми.
Перш ніж зупинитися на продукції Digital Reasoning, американська фондова біржа, на якій котируються цінні папери компаній ІТ-сектора, цілий рік вивчала пропозиції всіх найбільших розробників електронних систем спостереження за комунікаціями. І дійшла висновку, що технології, що грунтуються на ключових словах/лексиконі, не ефективні при пошуку завуальованих висловлювань та породжують велику кількість хибно позитивних результатів, розповів Майкл О’Брайен, голова управління з виробництва і збирання інформації Nasdaq.
Біржа підключила платформу Digital Reasoning до своєї технології спостереження SMARTS, також оснащеної ШІ. Разом вони будуть порівнювати дані щодо торгів та комунікацій трейдерів і вишукувати якісь аномалії. Спочатку комунікативні дані пропускаються через систему Digital Reasoning. У разі наявності завуальованого, маніпулятивного або іншого підозрілого контексту відповідні файли позначаються і відправляються на вивчення через інтерфейс SMART.
За матеріалами:
hitech-news.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас