Собівартість гарячої води в літній період в 2-3 рази перевищує затверджений тариф - "Київенерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Собівартість гарячої води в літній період в 2-3 рази перевищує затверджений тариф - "Київенерго"

Казна та Політика
3072
Собівартість централізованого гарячого водопостачання (ГВП) в літній період в 2-3 рази перевищує затверджені тарифи, повідомив гендиректор “Київенерго” Олександр Фоменко.
“Сьогодні централізоване ГВП в літній період діє тільки в Києві, у Львові, Харкові, Запоріжжі, ну і може ще в двох містах. Всі інші міста відмовилися. Причина одна – економічна недоцільність … Не секрет, що собівартість теплової енергії і гарячої води в опалювальний і міжопалювальний сезони – це абсолютно різні речі. Гаряча вода по собівартості в 2-3 рази вища, ніж встановлені ціни. Це, по суті, планові збитки будь-якого теплокомуненерго”, – сказав він.
У свою чергу фінансовий директор компанії Тетяна Грязнова нагадала, що збитки “Київенерго” в 2016 році з гарячого водопостачання склали близько 620 млн грн.
На думку керівництва “Київенерго”, в міжопалювальний період доцільним є використання всіляких альтернативних систем ГВП.
“Ми постійно відстежуємо різницю в ціні між домашнім бойлером і централізованим ГВП. Я вам скажу, сьогодні за ціною кВт*год електроенергії і за ціною кубічного метра гарячої води – бойлер економічно вигідніше. Крім того, з огляду на наші гідравлічні випробування на 2-3 тижні (залежно від характеру ушкоджень), бойлер ще і є гарантованим джерелом гарячої води. Так, є нюанси: де його поставити, з внутрішньо проводкою, з об’ємом нагрітої гарячої води – не можна наповнити ванну, проте більшість зараз користується душем, а не ванною”, – сказав О.Фоменко.
Він також відзначив раціональність впровадження систем альтернативного ГВП на рівні будинків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас