НБУ має питання до 11 банків щодо докапіталізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ має питання до 11 банків щодо докапіталізації

Кредит&Депозит
575
У Національного банку України є питання до 11 з 34 банків, яким необхідна докапіталізація до 200 млн грн до 11 липня 2017 року, повідомила сьогодні журналістам заступник голови НБУ Катерина Рожкова.
«До 11 у нас є питання щодо джерел (походження коштів – ред.). Ми будемо принциповими до кінця, тому що не можна формувати капітал не «живими» грошима, а якимись циклічними угодами», – пояснила вона.
Рожкова повідомила, що у зв’язку з цим регулятор направив перевірки в деякі банки, тому що вони нібито вже завели гроші на докапіталізацію, але Нацбанк не готовий підтвердити цей факт за документами.
«Ми дуже детально дивимося це питання. Разом з тим, ми хочемо в червні зібрати власників цих банків і показати, які опції їм відкриває 6010 (ухвалений у березні Закон «Про спрощення процедур капіталізації та реорганізації банків» – ред.)», – додала вона.
Рожкова зазначила, що цей закон дає банкам переваги на фінансовому ринку, дозволяючи їм залишитися фінансовими компаніями і гідно конкурувати з вже існуючими фінкомпаніями.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас