Уряд США звинуватив Fiat Chrysler в маніпуляціях з показниками викидів дизельних авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд США звинуватив Fiat Chrysler в маніпуляціях з показниками викидів дизельних авто

Технології&Авто
205
Уряд США подав у вівторок до суду цивільний позов, звинувативши Fiat Chrysler Automobiles (FCA) в незаконному використанні програмного забезпечення для обходу контролю викидів шкідливих речовин в 104 000 дизельних автомобілів, проданих на території країни. Мова йде про моделі RAM 1500 і Jeep Grand Cherokee, випущені в 2014-2016 роках і оснащені трилітровим дизельним двигуном EcoDiesel.
Позов Міністерства юстиції США, поданий до окружного суду в Детройті, є початком процесу посилення тиску на FCA. Нагадаємо, що в січні 2017 року Агентство з охорони навколишнього середовища США виступило із звинуваченнями FCA в незаконному використанні прихованого програмного забезпечення для спотворення результатів тестів, і попередженням про можливий штраф в розмірі більше $4,6 млрд. 3-літрові дизельні двигуни FCA виділяють під час руху автомобіля набагато більше оксиду азоту, ніж це дозволено законами, зазначено в заяві EPA.
«Кожен з цих автомобілів істотно відрізняється від специфікацій, наданих EPA в додатках для сертифікації, — йдеться в заяві агентства. — Таким чином, автомобілі є несертифікованим в порушення Закону про чистому повітрі».
Згідно з позовом Міністерства юстиції США, у Dodge RAM 1500 і Jeep Grand Cherokee було встановлено вісім програмних функцій, що дозволило дизельним двигунам автомобілів виділяти під час лабораторних випробувань (EPA) менше забруднюючих речовин, ніж це було б при звичайних умовах руху. У позові уряд просить суд вимагати усунути виявлені порушення, заборонити виробництво і продаж автомобілів з нерозкритим програмним забезпеченням, а також накласти штраф на автовиробника.
FCA заперечує звинувачення в шахрайстві, вважаючи реакцію EPA непропорційною розмірам порушення. Автовиробник повідомив, що веде переговори про отримання дозволу на оновлення програмного забезпечення, щоб вирішити проблеми з регулюючими органами щодо викидів транспортними засобами.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас