На український авторинок хлинули «потопельники» і биті машини з Грузії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На український авторинок хлинули «потопельники» і биті машини з Грузії

Технології&Авто
4027
Український авторинок заполонили автомобілі з Грузії. Спокусившись дешевизною, українці ризикують придбати «потопельника» або авто, що побувало у серйозному ДТП.
Більшість іномарок, що продаються в Грузії, потрапляють туди з США за особливим безподатковим режимом, за рахунок чого, запевняють продавці, ціни на 35-40% нижчі, ніж на вживані авто в Польщі, Німеччині чи Литві.
«Продавці з грузинських авторинків оптом купують машини на американських аукціонах і потім перепродують. Ми ж допомагаємо вибрати авто, привезти його в Україну і розмитнити за пільговою ставкою», — говорять в одній з компаній-посередників.
Експерт-траблшутер Сергій Креймер підтвердив, що такі машини коштуватимуть дешевше, бо відсутня «проміжна» митниця в Грузії — вони авто не розмитнюють. В Україну масово везуть Subaru Outback і Volkswagen Passat.
Як правило, «американці» — биті машини або після невеликих повеней, тобто «потопельники». Тому навіть після ремонту, який роблять продавці, впевненості, що збоїв в роботі електроніки та основних вузлів не буде, немає.
Голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко додає, що не всі авто продаються «прямо з США». Багато таких, на яких після США ще поїздили і в Грузії, а тепер їх позбуваються.
«Не можна огульно говорити, що всі вживані авто з Грузії мають погане минуле, але якщо їх продають дешево, потрібно розуміти, що підстави для цього є. Тому часто є сенс безпосередньо шукати машини на аукціонах в США. У таких випадках точно буде гарантія, що ви дізнаєтеся всю історію машини, і у неї не буде скручений пробіг», — говорить Назаренко.
«Найактивніше йде торгівля нерозмитненими машинами з Польщі, які приганяють за схемою «на рік». Приміром, чоловік привіз універсал Opel Astra 2005 року за $1650. Машина в чудовому стані, і покупець говорив, що через рік він продасть її на запчастини і поверне собі ці гроші. Є якийсь шлях ввезення машин з Молдови: авто привозять сюди, вишукують можливість дев’ять днів його не розмитнювати, а потім знову їдуть до Молдови і знову переганяють в Україну, вже отримуючи можливість їздити рік.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас