В «Укравтодорі» розповіли, чому 97% доріг країни зношені, а мости не відповідають сучасним вимогам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В «Укравтодорі» розповіли, чому 97% доріг країни зношені, а мости не відповідають сучасним вимогам

Казна та Політика
3179
В Україні 97% усіх автомобільних доріг мають високу зношеність та потребують капітального або поточного ремонтів.
Про це у відповіді на інформаційний запит «Главкома» повідомив виконуючий обов’язків заступника Голови Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Харченко.
Наголошується, що 39% автошляхів державного значення не відповідають вимогам за міцністю, 51% – за рівністю.
Також в інформації сказано, що майже 10 тис. мостів за технічними параметрами не пристосовані до сучасних норм і фактичного навантаження, 1923 мости потребують термінового ремонту. Ще 86 мостів знаходяться в аварійному стані.
«Основною причиною незадовільного стану автомобільних доріг є низький рівень фінансування дорожніх робіт, який за останні роки не перевищує 10-14% мінімальної необхідної потреби у ремонті та утриманні автомобільних доріг. Проблема недостатнього фінансування посилюється ще й тим, що 2015-2016 роках були скасовані цільові джерела фінансування дорожньої галузі, а заплановані в загальному фонді державного бюджету витрати на розвиток автомобільних доріг, як правило, недофінансовувалися Державною казначейською службою», – вважає високопосадовець.
Харченко додав, що Укравтодор розробив проект Концепції «Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018-2022 роки» і передав на опрацювання іншим органам виконавчої влади.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас