В Євросоюзі радять українцям зосередитися на стандартах ЄС, а не на розширенні квот — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Євросоюзі радять українцям зосередитися на стандартах ЄС, а не на розширенні квот

Аграрний ринок
497
Якнайшвидше впровадження норм та стандартів Європейського союзу (ЄС) відповідно до положень про створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) є для України більш перспективним шляхом збільшення експорту в країни ЄС, ніж одна тільки боротьба за розширення тарифних квот, вважає голова представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі.
“Давайте не будемо акцентувати увагу виключно на квотах, які стосуються лише вузької групи сільськогосподарських продуктів, а замість цього прискоримо роботу з відкриття значно більших ринків ЄС, прийнявши стандарти ЄС”, – сказав він.
Мінгареллі нагадав, що в рамках ЗВТ для України визначені квоти для безмитного постачання в ЄС 36 видів продуктів, з яких українська сторона повністю вибирає тільки 9.
“Перш за все, слід перейняти норми і стандарти ЄС відповідно до положень про створення ЗВТ, і ви зможете експортувати все, що ви хочете на ринок ЄС… Як тільки положення про ЗВТ будуть повністю імплементовані – ці квоти будуть поступово зростати”, – підкреслив голова представництва ЄС в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас