Українські розробники запропонували створити для аграріїв робота-трактора на сонячних батареях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські розробники запропонували створити для аграріїв робота-трактора на сонячних батареях

Технології&Авто
414
Українські розробники створили проект унікального сільгоспобладнання. Цей трактор-безпілотник працює на сонячних батареях і здатний зробити справжню революцію на агроринку. Голова компанії «Зелений Світ» Олексій Ангурець впевнений, що ця розробка дозволить скоротити екологічну шкоду, що завдається традиційним землеробством, і знизити втрати родючих ґрунтів.
Максим Тютюнников, розробник проекту, вважає, що традиційна сільгосптехніка своєю вагою утрамбовує землю, порушуючи капілярний обмін і вбиваючи грунт. Крім того, низький ККД трактора змушує його споживати велику кількість ПММ. Ще одна проблема: навіть сучасні точні технології землеробства не дозволяють піти від величезних полів монокультур, на яких добре почуваються бур’яни, шкідники та збудники хвороб, що, в свою чергу, вимагає застосування отрутохімікатів.
«Наша розробка знімає ці проблеми, — каже Максим Тютюник, — Технологія агромосту дозволяє трактору рухатися по доріжках, а не по ріллі. Точна технологія посадки дозволяє на одному полі висаджувати поруч різні рослини: ряд пшениці, ряд конюшини, ряд картоплі, ряд капусти. Велика кількість насадок позбавляє хлібороба від ручної праці і допомагає ідеально обробляти поле. Сонячні батареї знижують витрати і зберігають повітря і грунт у чистоті. А можливість віддаленого управління дозволить вирішити демографічні проблеми села і створити високооплачувані комфортні робочі місця для кваліфікованого персоналу. Більш того, при використанні цієї технології грунт не втрачає, а збільшує родючість».
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас