Телевізори і кондиціонери маркуватимуть по-новому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Телевізори і кондиціонери маркуватимуть по-новому

Казна та Політика
1282
Кабінет міністрів України 24 травня затвердив розроблені Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України технічні регламенти енергетичного маркування телевізорів та кондиціонерів повітря.
Згідно з цим регламентом, всі кондиціонери і телевізори в Україні будуть реалізовувати разом з енергетичними етикетками європейського зразка.
Такі заходи здійснюватимуться в рамках виконання взятих на себе Україною зобов’язань за угодою про асоціацію між Україною та ЄС.
“Завдяки енергетичним етикеткам споживачі будуть мати повну і достовірну інформацію про клас енергетичної ефективності кондиціонерів і телевізорів. Також передбачається, що постачальники та розповсюджувачі цього побутового обладнання будуть зобов’язані включати інформацію про клас енергоефективності продукції в рекламні матеріали”, – повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.
Також зазначається, що впровадження системи енергетичного маркування дозволить:
  • забезпечити ефективне споживання енергоресурсів при використанні кондиціонерів і телевізорів;
  • суттєво підвищити рівень конкурентоспроможності вітчизняних виробників кондиціонерів і телевізорів на внутрішньому та міжнародному ринках;
  • контролювати і не допустити на ринок України неефективне обладнання.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас