Формула "Роттердам+" несе корупційну загрозу - Луценко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Формула "Роттердам+" несе корупційну загрозу - Луценко

Енергетика
507
Генеральний прокурор Юрій Луценко вбачає загрозу в схемі “Роттердам+” і закликає народних депутатів прийняти закон, що вводить рентні платежі на вугілля.
Про це він заявив, виступаючи перед депутатами Верховної Ради.
“Тема вугілля. Якщо раніше розкрадання йшло через спеціальні схеми бюджетного фінансування шахт, то сьогодні не меншу загрозу представляє т. зв. схема “Роттердам+”, – сказав він, виступаючи у Верховній Раді.
“Ви повинні прийняти закон про ренту на вугілля та інші корисні копалини в Україні так само, як це зроблено для газу. Зробіть це, і ми перегорнемо ще й цю сторінку мафіозних загроз”, – звернувся до депутатів генпрокурор.
Як відомо, у березні Національна комісія регулювання енергетики і комунальних послуг затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію. Це ціна, за якою ТЕС продають електроенергію в ринок. В ній, зокрема, враховується ціна на вугілля.
Згідно з новою методикою, вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації розраховується за формулою “вартість вугілля в порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну”.
Через застосування нової формули теплові генерації, в тому числі генерації ДТЕК Ріната Ахметова та державне “Центренерго”, стали продавати електроенергію дорожче.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас