Названо середню експертну оцінку діяльності Порошенка за третій рік президентства (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо середню експертну оцінку діяльності Порошенка за третій рік президентства (опитування)

Казна та Політика
2647
Середня експертна оцінка діяльності Петра Порошенка за третій рік на посаді президента України склала 4,7 балів за 10-бальною шкалою, свідчать оприлюднені результати опитування 65 експертів, який провів фонд “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва 18-23 травня 2017 року.
Найвище експерти оцінили ведення зовнішньої політики (6,3 бала за 10-бальною шкалою), взаємодію з урядом (5,9), взаємодію з парламентом (4,9), виконання функцій гаранта Конституції (4,7), врегулювання збройного конфлікту на Донбасі (4,1).
Основними досягненнями глави держави, на думку експертів, є угода про безвізовий режим між Україною і ЄС, продовження санкцій проти Росії, збереження антиросійської коаліції, посилення обороноздатності і реформа ЗСУ, відносна стабілізація політичної ситуації, відсутність позачергових виборів, стабілізація ситуації на фронті, відсутність повномасштабних військових дій. Кожна з зазначених позицій отримала від 50 до 10 згадок.
Основними невдачами П. Порошенка опитані експерти назвали відсутність прогресу в боротьбі з корупцією, корумповане оточення, повільний темп реформ, відсутність прогресу у врегулюванні ситуації на Донбасі, провальну кадрову політику і непотизм, “ступор” судової реформи, провал реформи правоохоронних органів, недостатню комунікацію з суспільством, падіння рівня довіри до президента. Ці позиції згадали від 20 до 11 респондентів.
Експерти вважають, що у сфері внутрішньої політики президент України найближчим часом має здійснювати реальну боротьбу з корупцією, завершити судову реформу, ініціювати виборчу реформу, сприяти проведенню земельної реформи.
У сфері зовнішньої політики, на думку опитаних експертів, голові держави слід активізувати діалог з США і президентом цієї країни Дональдом Трампом, розширити “нормандський формат” за рахунок США, поглибити співпрацю з ЄС, виконувати Угоду про асоціацію, активізувати співробітництво НАТО.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас