Білл Гейтс і Пол Аллен скинулися на радар, який замінить лідари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білл Гейтс і Пол Аллен скинулися на радар, який замінить лідари

Технології&Авто
1334
Радарна система стартапу Echodyne, здатна, за словами його засновників, замінити лідари та інші сенсори для дронів і безпілотних автомобілів, зібрала у другому раунді інвестицій $29 млн.
Серед основних вкладників — засновники Microsoft Білл Гейтс і Пол Аллен, а також низка венчурних фірм і фондів. Сукупний розмір інвестицій в американську компанію досяг $44 млн. Зібрані кошти підуть на розширення виробництва радарної системи Metamaterial Electronically Scanning Array (MESA).
Як розповідають представники стартапу, багато сенсорів, які зараз використовують в дронах і прототипах безпілотних автомобілів, зокрема, лідари, мають «фундаментальний недолік», оскільки обмежені низькою роздільною здатністю і короткою дистанцією, а також сильно залежать від погодних умов.
Радар MESA, за словами його розробників, здатний не тільки працювати за поганої погоди, він до того ж досить легкий і компактний (розміром з електронну книгу Amazon Kindle), щоб його можна було встановлювати на комерційні дрони. Інженери Echodyne домоглися зниження ваги та розміру за рахунок відмови від фазообертача, який раніше був потрібний радарам для сканування простору. «MESA може чудово обходитися без фазообертача. Це істотно знижує складність системи, дозволяє заощадити енергію і спростити розсіювання відкидного тепла», — йдеться на сайті виробника.
Система дозволяє виявити двомісний літак або вертоліт на відстані до 3 км, а дрон DJI Phantom — за 750 м. Для автономних автомобілів компанія розробляє радари більш близького радіусу дії.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас