Блокування російських сайтів вдарило по фрілансерах (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Блокування російських сайтів вдарило по фрілансерах (інфографіка)

Казна та Політика
3182
Freelancehunt проаналізував наявні дані про сервіси, що використовуються, і провів опитування фахівців. Їхні думки розділилися: хтось планує замінити сервіси російських компаній на українські або міжнародні аналоги, хтось- продовжить їх використовувати й далі.
Блокування платіжної системи “Яндекс.Гроші” відчують на собі небагато людей — в першій половині 2017 року для отримання коштів її використовували менше 3% фрілансерів. Для порівняння — в середині 2015 року ця цифра була на рівні 8%.
А ось блокування соцмереж і поштових сервісів більш відчутне.
При реєстрації на фріланс-біржі фрілансери вказують поштову скриньку і прив’язують свої соціальні профілі. Аналіз цих даних показав, що серед поштових скриньок найбільше число — заблокованих російських (44,7%). Серед них поштових скриньок групи Mail.ru — 32,1%, Яндексу — 12,6%.
Друга за чисельністю частка — у міжнародних, їх використовують 40,5% фрілансерів. Більшість з них користуються Gmail від Google — 39,2%, набагато менше поштових скриньок Yahoo (0,6%) і Hotmail (0,5%). Українські поштові сервіси на третьому місці з часткою в 10,7%. Найбільш популярний Ukr.net (7%), менша частка у I.ua (2,1%), Bigmir.net (0,8%) і Meta.ua (0,8%).
Блокування російських сайтів вдарило по фрілансерах (інфографіка)
Якщо говорити про соціальні мережі, які використовуються фрілансерами, сукупна частка міжнародних в два рази більша, ніж частка соціальної мережі VK. Однак якщо говорити про них окремо, то VK впевнено лідирує — її використовують 36,3% користувачів. Facebook на другому місці з часткою у 26,7%. Далі йдуть Google Plus (19,3%), Twitter (8,8%) і Linkedin (8,7%).
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас