Хто в Києві має ремонтувати труби в квартирах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто в Києві має ремонтувати труби в квартирах

Особисті фінанси
2858
У багатьох старих київських будинках існує проблема: стоякові труби, які подають воду в квартири, давно проржавіли і протікають. “Вони проходять крізь усі квартири у ванних кімнатах. Хто має фінансувати їх заміну і ремонт — жек чи сам власник”, — цікавиться киянка Ольга Зелінська.
“Є дві категорії труб, які проходять по квартирі: індивідуальні та загального користування. До індивідуальних належать труби опалення, а також труба гарячої води, від лічильника — їх власник повинен ремонтувати за свій рахунок. А ось труби загального користування, до яких належать стоякові, повинні ремонтуватися жеком. Поточний ремонт передбачає підтримку в робочому стані — кошти на ці роботи закладено в тарифі, а от грошей на капремонт у тарифі немає. Тобто заміну труб жек не зможе зробити, оскільки на це немає коштів”, – пояснює Юлія Грамотна, радник заступника голови КМДА Петра Пантелєєва.
Між тим, є практика в деяких жеках та ОСББ, коли в платіжному дорученні вказується додатковий рядок — “капремонт” з невеликою сумою і роками накопичуються гроші на ці роботи. Ще існують міські програми з проведення капремонтів. Вони передбачають співфінансування 70/30 (70% з міського бюджету, 30% — кошти мешканців). Для цього потрібно звертатися в департамент ЖКІ КМДА з заявою.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас