У бюджетному плані Трампа знайшли математичну помилку на $2 трильйони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У бюджетному плані Трампа знайшли математичну помилку на $2 трильйони

Світ
1503
Бюджетний план президента США Дональда Трампа побудований на сумнівній арифметиці, заявили в американських ЗМІ кілька економістів. Команда Трампа двічі порахувала одні й ті ж $2 трлн додаткових доходів, припускають вони.
Адміністрація президента США Дональда Трампа опублікувала проект бюджету США на 2018 фінансовий рік (починається в жовтні). План називається «Новий фундамент американської величі», і одна з головних заявлених у ньому цілей — скорочення $20 трлн держборгу США.
Однак з бюджетним планом Трампа є проблема, зазначає колишній міністр фінансів США Ларрі Саммерс: «Він базується на найгрубішій математичній помилці за 40 років спостереження президентських бюджетів». Її корінь у тому, що в бюджеті не враховані доходи від запропонованої Трампом податкової реформи.
Позиція Білого дому полягає в тому, що за рахунок прискорення економічного зростання податкова реформа принесе близько $2,1 трлн додаткових доходів за 10 років, відзначає WSJ, плюс ці додаткові доходи будуть враховані в бюджеті замість тих, що випадають від податкової реформи. Але «одні й ті ж гроші не можна використовувати двічі», сказала виданню Майя Макгінес, президент Комітету за відповідальну федеральну бюджетну політику.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас