У Кістіона схвалили проект Енергетичної стратегії до 2035 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кістіона схвалили проект Енергетичної стратегії до 2035 року

Енергетика
1085
Керуючий комітет при Кабінеті міністрів України під керівництвом віце-прем’єр-міністра Володимира Кістіона на своєму засіданні схвалив проект Енергетичної стратегії України до 2035 року, який передбачає максимальне зниження енергоємності ВВП та відмову від використання дефіцитного вугілля антрацитової групи.
Про це повідомила член цього комітету, заступник міністра енергетики та вугільної промисловості з питань європейської інтеграції Наталія Бойко.
«На сьогоднішньому засіданні Керуючого комітету під керівництвом Володимира Кістіона був схвалений проект Енергетичної стратегії України до 2035 року», – сказала вона.
За її словами, документ розроблявся у прозорому режимі, в ньому максимально усунені можливі фактори лобізму та його метою є зниження енергоємності ВВП.
«Стратегія – це основа для майбутньої дорожньої карти, складного і детального документа. Але найважливіше, стратегія – це політичний сигнал для інвесторів, наше «зелене світло», – додала вона.
Бойко перерахувала пріоритети енергетичної політики України, які вказані в стратегії: відмова від антрацитового вугілля, подальше використання атомної енергетики, інтеграція об’єднаної енергосистеми України у європейський ринок електроенергії, перенесення пунктів прийому-передачі транзитного газу з східного на західний кордон України, перехід до стимулюючого тарифоутворення для енергокомпаній та ін. За словами Бойка, Кістіон доручив Міненерговугілля внести остаточні правки і погодити текст документа з іншими зацікавленими органами виконавчої влади.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас