Безвіз провокує "продуктовий" туризм - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безвіз провокує "продуктовий" туризм - експерт

Особисті фінанси
2488
З введенням безвізу українці почнуть масово закуповувати продукти в Польщі через нижчий рівень цін та вищу якість продуктів у сусідній країні.
Про це на своїй сторінці у Facebook написав директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
“Люди хочуть витрачати свої гроші з розумом, а порівнюючи ціни в Україні та у Польщі бачимо, що в наших сусідів ціни нижчі, ніж у нас. Додайте сюди ще непогану якість цих продуктів”, – зазначив він.
На думку Дорошенка, ця тенденція може з’явитись перш за все у Львівській та Волинській областях, а також у Рівненській, які мають невелику відстань до кордону з Польщею.
“З відкриттям європейських кордонів для безвізових поїздок українці, які проживають поблизу Польщі почнуть масово їздити до сусідньої країни для закупки продуктів харчування. Це позначиться як на додаткових пробках на кордоні на вихідні, так і зниженням покупок у місцевих магазинах”, – вважає експерт.
На думку Дорошенка, українці везтимуть з Польщі продукти тривалого терміну зберігання.
Попри це, зазначив він, Західний регіон лишатиметься цікавим для рітейлерів в Україні.
Дорошенко також вважає, що рітейлерам не варто особливо перейматися народженням “продуктового туризму”, оскільки безвізовий режим лише запустить механізм, який є природнім в усьому світі.
“Продуктовий туризм дуже розвинутий у всіх частинах світу. І наша країна тут не виключення: до Закарпаття приїжджають угорці на вихідні, раніше було немало поляків у Львівській області”, – зазначив він.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас