Де краще можна влаштуватися на роботу за кордоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Де краще можна влаштуватися на роботу за кордоном

Особисті фінанси
3107
Європа різноманітна, тому при виборі країни для роботи за кордоном потрібно адекватно оцінювати свої сили і можливості. У зв’язку з високим рівнем безробіття в деяких країнах Євросоюзу, вони зовсім не приймають закордонних робітників.
Іспанія
Це країна, в якій показник безробіття високий і становить близько 20%. Але для українців можлива робота в цій країні в сфері IT-технологій, будівництва та медицини.
Працівник повинен володіти іспанською та англійською мовами. Освіта і досвід роботи повинні повністю відповідати доступній посаді. Ніяких додаткових документів, крім дозволу і візи, на роботу не потрібно. Дозвіл видається на рік, з можливістю продовження. Середня заробітна плата для спеціаліста з дипломом становить 1700 євро. Для некваліфікованих працівників – 600 євро.
Великобританія
Ця країна не славиться безробіттям, воно становить всього 4,9%. Великобританія – хороший варіант для українців добитися успіху і значно підвищити рівень доходу. Основним фактором, який впливає на отримання робочої візи є знання мови, яке повинно бути підтверджено сертифікатом. За допомогою спеціального сервісу потрібно підтвердити свою кваліфікацію, бо не всі дипломи відповідають вимогам британського законодавства.
Також, є додатковий пункт, який повинен врахувати роботодавець. Існує своєрідна біржа, на якій розміщується вакантне робоче місце і тільки якщо протягом 28 днів не знаходиться “місцева” підходяща кандидатура, роботодавець може запросити іноземця. Називається така процедура Resident Labour Market Test.
Середня заробітна плата тут 2300 євро на місяць. Найбільш затребувані професії – це фінансисти, працівники банківської сфери, програмісти і лікарі.
Литва
У порівнянні з іншими країнами в Литві українцям адаптуватися найлегше. У цій країні держава робить все для того, щоб в першу чергу забезпечити роботою місцеве населення. Безробіття становить 8%. Але для жителів України в Литві знайти роботу не складе труднощів.
Хорошим плюсом є те, що велика частина населення володіє російською та українською мовою. Тому адаптуватися буде легко. Для роботи на території Литви необхідно отримати дозвіл як робітнику, так і роботодавцю. Компанія, як і в Великобританії, повинна надати документи на біржу праці, про те, що серед литовців та інших жителів Європи немає підходящої кандидатури.
Дозвіл на роботу видається не більше ніж на два роки, з можливістю подальшого продовження. Середня заробітна плата 580 євро.
Найбільш затребувані професії – це водії вантажних авто, будівельники, кухарі, менеджери, інженери тощо. Крім основних документів для отримання робочої візи, можуть знадобитися біометричні дані наприклад, відбиток пальця.
Німеччина
Для українців влаштуватися на роботу в Німеччині досить складно. Позначається висока конкуренція. Рівень безробіття складає всього 4%. Але якщо ви кваліфікований фахівець в сфері інформаційних технологій, то отримати високооплачувану роботу цілком реально. Для цього потрібно отримати дозвіл на роботу, а по приїзді пройти обов’язкову реєстрацію за місцем проживання.
Німеччина видає кілька видів дозволів на роботу – загальна зайнятість, фахівець високої кваліфікації, самозайнятість. Ідеальним варіантом буде отримання Блакитної карти ЄС. Для того, щоб займати хорошу посаду, необхідно знання державної мови. Без нього ви будете низькокваліфікованим робітником. Ще потрібно обов’язково підтвердити свій диплом.
Для українців в 2017 році доступні такі вакансії, як IT-фахівці, банкіри, медичні працівники, викладачі, няні і доглядальниці. Середня зарплата 3500 євро.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас