Німеччина і Франція хочуть стабілізувати євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина і Франція хочуть стабілізувати євро

Валюта
991
Берлін і Париж мають намір прискорити прийняття рішень, спрямованих на зміцнення європейського валютного союзу, і до часу проведення в липні спільного засідання рад міністрів двох країн спеціальна робоча група має представити на розгляд конкретні пропозиції щодо стабілізації єврозони.
Про це заявили міністри фінансів ФРН і Франції Вольфганг Шойбле і Брюно Ле Мер по закінченні зустрічі в Берліні.
Обидві держави виступають за те, щоб надати інтеграції єврозони “нову динаміку”, заявив французький міністр, уточнивши, що в цій сфері буде багато роботи і її варто робити спільно.
Шойбле заявив про такі наміри, як введення загального податкового права для підприємств або загальної основи обчислення корпоративного податку.
Комісар Європейського союзу з економічних і фінансових питань П’єр Московісі схвалив німецько-французьку ініціативу. Співпраця двох найбільших економік Євросоюзу дуже важлива, але до нього треба залучити й інші країни єврозони, зазначив він.
Нагадаємо, держави-члени ЄС повинні скористатися сприятливою кон’юнктурою, що складається в результаті економічного відновлення, для проведення структурних реформ, стимулювання інвестицій і зміцнення державних фінансів, закликають рекомендації Єврокомісії.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас