Вимоги до акціонерних товариств будуть як у Європі - ЄБРР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вимоги до акціонерних товариств будуть як у Європі - ЄБРР

Казна та Політика
431
Вимоги до публічних акціонерних товариств буде підвищено, що цілком відповідає європейським нормам, після ухвалення закону щодо розкриття інформації на фондовому ринку та вдосконалення порядку емісії цінних паперів і розширення можливостей для залучення капіталу (законопроект №5592-д).
Про це сказала директор з управління ЄБРР Оляна Гордієнко.
“Законопроект (№5592-д – ред.) пропонує не нову ідею, вона застосовувалась в сусідніх країнах. Що вона означає, так це те, що з якогось моменту всі акціонерні товариства є просто акціонерними товариствами, а далі, якщо воно хоче відповідати ознакам публічності або хоче робити залучення капіталу, воно має пройти певний шлях”, – сказала Гордієнко.
Вона зазначила, що розробники законопроекту намагалися врахувати всі питання, які стосуються роботи акціонерних товариств.
“Наприклад, з 1 січня, коли всі товариства стануть акціонерними, що їм писати в контракті, чи переукладати ці контракти та на всі інші питання комісія шукала відповіді і намагалась врахувати їх в законі. Хоча, ще буде розроблено багато нормативних документів з впровадження цього закону”, – зазначила Гордієнко.
Вона підкреслила, що навіть якщо зараз немає відповіді на якесь практичне запитання в даному законопроекті, то воно буде далі враховано.
«Публічні товариства, ті які залучають або мають намір залучати капітал, будуть підпорядковуватись суворим правилам, які є в Європі, за умови, коли буде прийнято законопроект», – зауважила Гордієнко.
Як відомо, законопроект №5592-д передбачає зміни підходу при визначенні приватних і публічних акціонерних товариств. Насамперед з його ухваленням всі акціонерні компанії вважатимуться приватними, незалежно від таких чинників, як кількість акціонерів, наявність біржового курсу з їхніми цінними паперами чи корпоративної структури.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас