В уряді назвали лідера соціально-економічного розвитку в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді назвали лідера соціально-економічного розвитку в Україні

Казна та Політика
750
Київ і Київська область стали лідерами рейтингу соціально-економічного розвитку в 2016 році за результатами оцінки, проведеної Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.
Згідно з результатами оприлюдненої в понеділок на сайті Мінрегіону оцінки, Київ зайняв 1-е місце в рейтингу, 2-е – Харківська область (і, відповідно, 1-е місце серед областей), 3-є – Київська, 4-е – Вінницька, 5-е – Чернівецька область.
При цьому останні місця рейтингу посіли: Херсонська (21-е), Чернігівська (22-е), Сумська (23-є), Донецька (24-е) і Луганська (25-е) області.
Харківська область та Київ зберегли лідируючі позиції в порівнянні з 2015 роком. Зате Київська і Вінницька області піднялися на 3 пункти. Луганська область порівняно з минулим роком опустилася з 24 місця на 25.
Рейтинг регіонів був складений на основі даних економічної та соціальної згуртованості, економічної ефективності інвестиційно-інноваційного розвитку, фінансової самодостатності, розвитку малого і середнього підприємництва та ефективності ринку праці.
Кабінетом міністрів також оцінювалися розвиток інфраструктури в регіоні, відновлювана енергетика та енергоефективність, доступність і якість послуг у сфері освіти, соціального захисту та безпеки, раціональне природокористування і якість навколишнього середовища. Як повідомлялося, голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична в першому кварталі 2017 року, як і за підсумками 2016 року, очолила рейтинг діяльності голів ОДА (5,18 бала), за нею йде голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський (4,62 бала), що піднявся з 11-го на друге місце.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас