МОЗ змінив норми електромагнітних випромінювань, щоб прискорити впровадження 4G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ змінив норми електромагнітних випромінювань, щоб прискорити впровадження 4G

Технології&Авто
616
Міністерство охорони здоров’я України підписало наказ про внесення змін до санітарних норм і правил захисту населення від впливу електромагнітних випромінювань, що дозволить мобільним операторам зменшити інвестиції на побудову сучасних мереж і скоротить кількість дозвільних документів при впровадженні 4G, повідомив голова комітету Верховної Ради з питань інформатизації та зв’язку Олександр Данченко.
“Норми електромагнітних випромінювань, затверджені ще в 1996 році, були однією з перешкод для впровадження 4G. Сьогодні ця перепона подолана, що дозволить операторам зменшити інвестиції в побудову сучасних мереж і кількість дозвільних документів”, – написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.
Данченко не уточнив, яка норма електромагнітних випромінювань використовується в цьому наказі.
Згідно з санітарними нормами електромагнітних випромінювань, зазначеними в документі “Санітарні норми і правила захисту населення від дії електромагнітних випромінювань”, затвердженому наказом МОЗ України від 5 серпня 1996 року, щільність потоку електромагнітної енергії не повинна перевищувати в місці знаходження людини 2,5 мкВт/кв. см
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас