П'ять звичок, які раніше терміну «вбивають» автомобіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

П'ять звичок, які раніше терміну «вбивають» автомобіль

Технології&Авто
24126
Щоб машина радувала якомога довше, варто відучитися від таких 5 шкідливих звичок, кожна з яких здатна занапастити улюблене авто раніше призначеного терміну.
1. Відстрочка технічного обслуговування
Щоб зберегти автомобіль на максимально довгий термін, дуже важливо регулярно проводити планове технічне обслуговування. Воно включає заміну масла, фільтрів, долив трансмісійної рідини, а також перевірку стану гальмівних колодок.
2. Ігнорування попереджувальних вогнів
Безліч палаючих лампочок на приладовій панелі не обіцяють нічого хорошого.
Коли на панелі приладів загоряється попереджувальний індикатор, варто негайно вирішити проблему. Якщо водій не може впоратися самостійно, то краще звернутися до автомеханіка. Найчастіше такі проблеми виявляються незначними, але їх ігнорування може призвести до псування двигуна і дорогого ремонту.
3. Неправильне перемикання передач
В останні роки все більше автомобілів отримують автоматичну коробку передач. Це одна з найбільш складних і дорогих частин автомобіля, тому важливо використовувати її саме так, як задумали на заводі. При їзді на «автоматі» дуже важливо стежити за передачами. Не можна перемикатися з «драйву» на «реверс» на ходу, навіть якщо машина ледве котиться. Ще гірше буде, якщо включити режим «паркінг», поки автомобіль на ходу. Такі, іноді випадкові, дії завдадуть серйозних поломок коробці передач.
4. Їзда в режимі «старт-стоп»
Мабуть, всі зустрічали водіїв, які хвацько стартують зі світлофора, динамічно прискорюються, а потім змушені сильно гальмувати перед наступним перехрестям. Такий темпераментний стиль їзди не призведе до негайних поломок, але значно скоротить термін служби двигуна, коробки передач, покришок і гальм. У таких автомобілів можуть з’явитися передчасні витоки рідин, зламані ущільнення і механічні проблеми.
5. Відкладання заміни шин
Автомобільні шини коштують недешево, тому їх намагаються міняти якомога рідше. Але заміна покришок обійдеться все одно дешевше, ніж ремонт машини або плата за лікування після ДТП. Гума, на якій стерся протектор, підвищує небезпеку при їзді в сніг або дощ.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас