Використання 1С може стати загрозою для бізнесу - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Використання 1С може стати загрозою для бізнесу - експерти

Казна та Політика
1886
Підставою для перевірки і вилучення техніки у бізнесу може стати “шпигунське” програмне забезпечення, якими користується компанія.
Про це повідомляє прес-служба сервіс моніторингу OpenDataBot.
26 квітня 2017 року представники СБУ провели обшук в офісі інвестиційної компанії Dragon Capital. Керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук сказав, що це пов’язано з тим, що ПЗ “Стахановець”, яке використала компанія, дозволяло контролювати всю інформацію, яка використовувалася на комп’ютерах і могла передавати її Російській Федерації.
Заборона програми 1С аргументується тим самим.
“Санкції проти російських розробників програмного забезпечення спрямовані на зниження ризиків кібератак з боку Російської Федерації на державний сектор економіки України. Російське програмне забезпечення може бути використане для несанкціонованого доступу до інформації [з боку країни-агресора]”, – заявив керівник служби з питань інформаційної безпеки апарату РНБО.
“Я розглядаю ситуацію з 1С і випадок з обшуками в Dragon Capital як схожі історії. На даний момент в Україні немає аналога 1С. Понад 300 тисяч підприємців працюють з цим програмним забезпеченням і, відповідно, кожен з них ризикує потрапити під обшук або зірвати робочий процес. У всякому разі, так показує практика з інвестиційним фондом Dragon Capital”, – коментує ситуацію юрист, СЕО Olans Group Світлана Мальована.

Довідка Finance.UA:

  • 6 травня президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів у дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти низки російських компаній, серед яких “Аерофлот”, соцмережі “ВКонтакте” і “Одноклассники”, компанія “Яндекс”.
  • В Україні програмними продуктами “1С: Підприємство” користувалося близько 300 тис. підприємств.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас