Експерти підрахували, скільки втратять російські кондитери у зв'язку із антидемпінговим митом на солодощі з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти підрахували, скільки втратять російські кондитери у зв'язку із антидемпінговим митом на солодощі з РФ

Казна та Політика
1341
Російські кондитери за підсумками 2017 року можуть недоотримати $15-17 млн через введення Україною антидемпінгового мита на шоколадні вироби, вироблені в Росії, підрахували експерти Центру досліджень кондитерського ринку (ЦДКР).
Хоча роль України в експортних поставках російських кондитерських виробів в останні роки знижувалася, вона входить до десятки основних країн – покупців російських солодощів, йдеться в повідомленні ЦДКР.
У 2016 році експорт російських шоколадних виробів на український ринок становив 7,5 тис. тонн на суму $22,9 млн, що становить майже 5% російського експорту шоколадних виробів.
Швидко відшкодувати такі обсяги відразу не вдасться, вважають експерти. При цьому російські кондитери нарощують експорт як на традиційних для російських солодощів ринках (Казахстан, Білорусія і Киргизія), так і на нових (Китай, Монголія).
Основною конкурентною перевагою російських кондитерських виробів була їх відносно низька вартість, чому сприяв слабкий рубль. У 2017 році на тлі корекції курсу експорт розширюється, в тому числі за рахунок більш дорогих видів солодощів.

Довідка Finance.UA:

  • Український уряд схвалив рішення про введення антидемпінгового мита щодо шоколадних кондитерських виробів російського виробництва терміном на 5 років.
  • Ставка мита становитиме 31,33%.
  • Рішення набрало чинності із дня офіційного опублікування – 20 травня 2017 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас