Робота на літо: шукають матросів у США і біч-боїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робота на літо: шукають матросів у США і біч-боїв

Особисті фінанси
3930
Напередодні літа українці починають активно шукати підробіток на сезон, а на ринку праці – сплеск вакансій.
За словами експертів, з квітня традиційно починає рости кількість вакансій для підробітку на літо.
“Зараз є близько 1300 вакансій за запитом “сезонна робота”. Традиційно шукають працівників сервісу і сфери гостинності. Але зарплата дуже різниться в залежності від курортного регіону. Наприклад, якщо взяти таку популярну для підробітку професію, як кухар, то в Залізному Порту йому заплатять 5 тис. грн, а його колезі в смт Затока в Одеській області – вже 12 тис. грн плюс відсотки, та ще оплатять проживання та харчування. а кухарю в Польщі пропонують від 15 тис. грн”, – розповіла нам hr-експерт Тетяна Пашкіна.
Традиційно на літній період багато вакансій для студентів на канікулах: покоївці пропонують 3-5 тис. грн, а офіціанту в барі – від 2,5 тис. грн з харчуванням і проживанням, розклеювачам листівок – від 840 грн на тиждень до 4000 грн на місяць, вантажнику, “здатному підняти мішок цементу”, – від 4000 грн, прибиральнику на турбазі – 3200 тис. грн. А ось молоді та креативні студенти-художники можуть підробити створенням коміксів: за 60 сторінок “під ключ” заплатять $3000.
Шукають помічників для городу: за місяць роботи в саду, з проживанням і частковим харчуванням, пропонують 6 тис. грн, а за сільгоспроботи кандидату без шкідливих звичок готові платити 4000 грн.
Як гриби після дощу з’являються підробітки в торгівлі біля моря: продавцем морозива можна влаштуватися за 8 тис. грн на місяць, за один день розливу квасу заплатять від 200 грн, а на пляжі Одеси і Коблево шукають продавця пахлави і кукурудзи – пропонують 7-12 тис. грн на місяць з проживанням.
Молодим і спортивним хлопцям можна звернути увагу на вакансії біч-боїв (6 тис. грн), прибиральників терас і навіть керуючого луна-парком (10 тис. грн). А можна попрацювати вихователем в літньому таборі в Україні (від 5 тис. грн) або аніматором в Туреччині (від 15 тис. грн).
До речі, різниця між українською та зарубіжною зарплатою колосальна: якщо матросам-рятувальникам у нас пропонують від 4,5 тис. грн, то за аналогічну роботу в США заплатять 92 тис.! “Через це у нас важко підібрати фахівців з досвідом в невеликі населені пункти – українським роботодавцям доводиться конкурувати з іноземними за сезонний персонал, де зарплати можуть досягати 40-50 тис. грн, – зазначає Пашкіна. – Зате іноземні роботодавці більш лояльні до зрілих претендентів: в оголошеннях вказують більший вік або пишуть “хороша фізична кондиція”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас