Суд дозволив НБУ продати ТРЦ "Республіка" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд дозволив НБУ продати ТРЦ "Республіка"

Кредит&Депозит
1454
Господарський суд Києва 18 травня задовольнив позов Національного банку до кіпрської компанії “Берлінотто Лімітед” про звернення стягнення на частку корпоративних прав ТОВ “Мегаполісжитлобуд”.
В Нацбанку нагадали, що в березні 2016 року регулятор подав позов до “Берлінотто Лімітед” з проханням звернути стягнення на корпоративні права компанії “Мегаполісжитлобуд” для часткового погашення заборгованості неплатоспроможного банку “Надра” перед НБУ.
Свого часу компанія “Мегаполісжитлобуд” взяла кредит у банку “Надра”, надавши в якості застави за цим кредитом корпоративні права на недобудований проект “Торгово-розважальний центр “Республіка”. Пізніше банк “Надра” передав ці корпоративні права в якості застави Нацбанку – під кредит рефінансування.
Після того, як банк “Надра” став неплатоспроможним і не зміг повернути НБУ борг у розмірі 4,4 млрд грн, регулятор почав реалізовувати в судовому порядку свої права, як заставодержателя корпоративних прав власника ТРЦ “Республіка”.
Ретельно вивчивши матеріали справи, суд підтвердив законність вимог НБУ та звернув стягнення на корпоративні права “Мегаполісжитлобуд”.
“Чергова судова перемога стала результатом системної і послідовної роботи НБУ в очищенні ринку від неплатоспроможних банків”, – зазначили в НБУ.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас