Експерт назвав ідеальну зарплату для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт назвав ідеальну зарплату для українців

Особисті фінанси
11602
Українці повинні отримувати зарплату не менше $300, тоді вони перестануть емігрувати в інші країни Європи. Про це розповів президент іспано-української торгової палати Михайло Петруняк.
“Це сума середнього переказу з-за кордону. Більше 90% мігрантів, маючи таку зарплату в Україні, ніколи б не поїхали за кордон. Зарплата в Польщі становить $650, але витрати на їжу, житло і ліки з’їдають половину витрат. В Європі зарплата вища, але і великі витрати”, – говорить Михайло Петруняк.
Українцям потрібна легальна робота, з чесним відрахуванням податків.
“З України вже мігрувала критична кількість громадян. 6 мільйонів українців живуть за кордоном. І це проблема, тому що в Івано-Франківській області, звідки я родом, вже проблема знайти працівника. Там є тисячі оголошень з вакансіями і лише сотні шукають роботу. Місцеве підприємство, яке виробляє електрокабель і кабель, вже наймає автобус, який їздить по навколишніх селах і збирає людей на роботу. При цьому там досить висока зарплата. Робітнику готові платити 5 тисяч гривень”, – додав Петруняк.
“За кордоном потребують наших фахівців. Чехія може забезпечити роботою 40 тисяч будівельників, Ізраїль – 25, Польща – 20. На заміну українцям приїдуть люди з В’єтнаму, Китаю. Найбільше цю проблему відчуємо за 5 років”, – говорить експерт.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас