Ціни Євросоюзу: Скільки коштує чашка кави (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни Євросоюзу: Скільки коштує чашка кави (інфографіка)

Особисті фінанси
7090
Рішення ЄС про надання Україні безвізового режиму збільшило кількість бажаючих поїхати в країни Євросоюзу. Журналісти дізнавалися, які країни Європи можуть порадувати своєю ціновою політикою, а які — налякати.
Традиційно однією з найдорожчих країн ЄС вважається Данія, де вартість життя, за підрахунками експертів, втричі вища, ніж в Україні. Так, буханець білого хліба в цій країні в перерахунку на гривні обійдеться в 62 грн., а десяток яєць — 76 грн, оренда однокімнатної квартири — від 19 до 27,5 тис. грн на місяць.
У свою чергу Чехія вважається країною з середніми цінами і на продукти, і на житло. Так, той же буханець хліба в цій країні коштує 22 грн., а десяток яєць — 32 грн. Знімна квартира обійдеться від 9,8 до 12 тис. грн на місяць.
Ціни Євросоюзу: Скільки коштує чашка кави (інфографіка)
Нарешті, серед країн Євросоюзу з найбільш демократичними цінами на основні продукти харчування і житло значаться Болгарія та Угорщина. Так, у першій буханець хліба коштує близько 20 грн., а десяток яєць — трохи більше 30 грн. При цьому вартість місячної оренди однокімнатної квартири — 5-7 тис. грн.
При цьому в Хорватії ціни на продукти такі ж, як і в Болгарії, однак квартири дорожчі — від 6 до 8,5 тис. грн.

Довідка Finance.UA:

  • Рішення ЄС про надання Україні безвізового режиму вже збільшило кількість охочих отримати біометричний закордонний паспорт на 20%.
  • Попит на закордонні паспорти зріс на 20%, а євро буде коштувати 29-29,5
    грн.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас