На чому їздять світові лідери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На чому їздять світові лідери

Технології&Авто
1934
Зовсім недавно новий президент Франції Еммануель Макрон приїхав на інавгурацію на кросовері DS 7 Crossback. Перші особи Франції завжди підтримували вітчизняний автопром, але все ж бачити як головний автомобіль країни кросовер – незвично. На чому їздять інші світові лідери – дивіться нижче.
Лімузин, випущений компанією FAW спеціально для голови компартії Китаю Сі Цзіньпіна, який вважається найдорожчим автомобілем, зробленим в Піднебесній. За різними оцінками, машина коштує від 800 000 до 1,5 млн доларів США. Конструкція моделі є державною таємницею. Відомо, що вона оснащується 12-циліндровим мотором потужністю близько 400 кінських сил.
Сама по собі Skoda Superb – далеко не найбільш незвичайна машина. Тільки не в ролі лімузина для глави держави. Тим часом, саме на такій переміщається президент Чехії. Концерн Skoda подарував йому 3,6-літрову версію в максимальній комплектації. До речі, їздить на ній глава держави без кортежу і мигалок.
Поки що новий президент США Дональд Трамп переміщається на тому самому 6,5-літровому Cadillac One на прізвисько Звір, оснащеному серед іншого кисневим балоном і обладнанням для переливання крові, що і Барак Обама.
Втім, вже в цьому році Трампу повинні поставити новий броньовик, який поки що має кодове ім’я Звір 2.0. До речі, це, швидше за все, буде автомобіль на базі позашляховика.
Володимир Путін пересувається на Mercedes-Benz S600 Pullman — в реєстрі Федеральної служби охорони значиться 11 таких автомобілів.
Pullman не просто покритий бронею, а складається з неї — бронелистки є частиною структури кузова. Лімузин має 6,2 метра завдовжки і укомплектований 6-літровим двигуном V12 потужністю 400 к. с.
Канцлер Німеччини Ангела Меркель як своє службове авто вибрала продукцію місцевого автовиробника. Меркель зупинила свій вибір на марці Audi, призначивши на важливу посаду подовжений седан A8L. Машина також не має особливих надмірностей. Хіба що вона повністю броньована.
Шикарний Rolls-Royce Phantom VI став останньою в лінійці люксового виробника моделлю з незалежною підвіскою, витими пружинами спереду і ззаду і ресорами. Він досі користується популярністю серед колекціонерів і перших осіб різних країн. На ньому, наприклад, їздили останній шах Ірану Мохаммед Реза Пехлеві, Принц Уельський Чарльз і його дружина.
Ну і нарешті, президент України Петро Порошенко їздить на двох нових броньованих автомобілях марки Mercedes-Benz S-Class W222. Відзначимо, що вартість кожного з них перевищує $450 тисяч.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас