Греф вважає залишення Сбербанком України втратою для всіх — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греф вважає залишення Сбербанком України втратою для всіх

Фондовий ринок
3018
Сбербанк зараз перебуває в очікуванні отримання згоди Національного банку України (НБУ) на продаж своєї української “дочки”, що дозволить найбільшому російському банку завершити угоду і піти з України, емоційно це дуже важко і стане втратою для обох сторін, заявив глава Сбербанку Герман Греф в інтерв’ю телеканалу CNBC.
“Що стосується нашої ситуації в Україні і кризи в Україні, ми дуже багато інвестували в Україну, і сил, і коштів, і побудували, на мій погляд, найкращий український банк, про що говорив не раз Національний банк України. І емоційно нам, звичайно, дуже важко йти з України, бо там ми маємо близько 6 тисяч наших співробітників, у яких за останні 10 років ми вклали дуже багато праці”, – сказав він.
“Але в нинішній ситуації ми змушені приймати рішення про продаж, і угода поки що не завершена, тому що ми не отримали дозвіл регулятора, але сподіваюся, що ми отримаємо дозвіл. І наразі ми не бачимо наших подальших перспектив роботи. Хоча, думаю, це буде втрата як для нас, так і для України”, – додав голова Сбербанку.

Довідка Finance.UA:

  • З 23 березня введені санкції проти 5 працюючих російських держбанків в Україні. Серед яких: ВТБ, Сбербанк, БМ Банк, Промінвестбанк, VS Bank.
  • В кінці березня 2017-го Сбербанк оголосив про продаж 100% акцій української “дочки” латвійському Norvik Вапку і білоруській приватній компанії.
  • Мажоритарним акціонером консорціуму, який купує український Сбербанк, є Саїд Гуцерієв, син відомого російського бізнесмена Михайла Гуцерієва.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас