Викопне паливо програло, але світ ще не зрозумів цього - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Викопне паливо програло, але світ ще не зрозумів цього - ЗМІ

Енергетика
3080
Перехід до відновлюваної енергії, електромобілів і низьковуглецевої економіки вже не зупинити, доводить стаття «Великий зелений вибух», опублікована в Financial Times, найбільш авторитетному бізнес-виданні світу.
Стаття починається з цікавої історії про якусь компанію, яка винайшла покращений турбокомпресор для автомобілів з ДВЗ, але автовиробники не захотіли його впроваджувати, бо «нікому виявилися не потрібні нові пристрої для машин на викопному паливі». Замість цього автомобільні компанії вклали свої кошти, виділені на дослідження і розробки, в електромобілі.
«Продажі електромобілів, які 8 років тому було навіть важко дістати, зростають у геометричній прогресії, — пояснює кореспондент FT Піліта Кларк. — Це стимулює процес зниження цін на акумулятори». Дійсно, одним з ключових чинників зростання є масштабне зниження цін на батареї і підвищення їх продуктивності. І це позначається не лише на транспорті, але і на швидкому розповсюдженні відновлюваних джерел енергії.
Ціни на батареї знизилися вдвічі з 2014 року. Найбільша енергокомпанія Європи Enel прогнозує падіння цін ще на 30% до 2021 року.
Одна з причин, чому ціни на акумулятори продовжать падати, – у зростаючій кількості виробничих потужностей. І мова не тільки про Tesla Gigafactory, яку не обходить увагою преса, але і ще мінімум 13 подібних фабрик, які заплановані або будуються, пишуть у FT. Дев’ять з них, до речі, в Китаї, пише Think Progress.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас