Націоналізація Привату: НБУ підтверджує участь детективного агентства Kroll — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Націоналізація Привату: НБУ підтверджує участь детективного агентства Kroll

Казна та Політика
670
У Національному банку України підтвердили участь детективного агентства Kroll і консалтера AlixPartners в супроводі націоналізації Приватбанку.
Про це повідомляє портал «Дело» з посиланням на НБУ.
«Нацбанк підтвердив участь детективного агентства Kroll і консалтера AlixPartners в супроводі націоналізації ПриватБанку. Обидві компанії НБУ найняв в першій половині 2016 року і має намір співпрацювати з ними і зараз», – йдеться в повідомленні.
Регулятор зазначає, що підписано рамкову угоду, що дозволяє здійснити необхідне фінансове адміністрування проекту. Всі оплати за проектом здійснюються виключно за фактом наданих послуг і підкріплюються актами виконаних робіт.
У НБУ пояснили, що претензійна робота щодо ПриватБанку і його колишніх власників триває, але при цьому НБУ не уточнює, для яких конкретно цілей він залучив Kroll і AlixPartners, мотивуючи це “ризиками в питаннях стратегії і тактики ведення судових справ і юридичних процесів”. З тієї ж причини не розкривають в Нацбанку і вартість роботи цих компаній в Україні.
«Витрати і фінансова звітність Нацбанку контролюються на різних рівнях – Радою НБУ, Рахунковою палатою України, аудитом міжнародних компаній. На державному рівні поширена практика залучення юридичних та інших компаній для захисту прав і інтересів країни в іноземних юрисдикціях», – додають в НБУ.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас