З Windows 10 приберуть важливі для смартфонів функції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З Windows 10 приберуть важливі для смартфонів функції

Технології&Авто
1453
Коли компанія Microsoft представила Windows 10, то вона позиціонувала цю систему як єдину для всіх пристроїв – смартфонів, планшетів, ноутбуків, настільних комп’ютерів, VR-шоломів, консолів тощо.
Це дійсно так, але мобільне відгалуження Windows 10 з приставкою Mobile особливою популярністю не користувалося, тому Microsoft поступово стала приділяти йому все менше уваги.
В останньому оновленні Creators Update для смартфонів і зовсім не було ніяких фундаментальних нововведень або змін. Тепер стало відомо, що з осіннім оновленням Fall Creators Update компанія видалить важливу для смартфонів частину системи.
Фахівці порівняли дві збірки Windows 10: 16188 (до Fall Creators Update) і 16193 (після Fall Creators Update). Виявилося, що Microsoft додала велику кількість API для вирішення проблеми зі стільниковою передачею даних, але разом з цим видалила API, пов’язані з телефонними викликами, такі як блокування викликів, голосова пошта, телефонна лінія, джерело телефонного дзвінка і багато іншого.
Цей хід з боку Microsoft в черговий раз доводить, що мобільні пристрої на Windows більше не входять в подальші плани компанії. Навіть віце-президент Microsoft Джо Бельфіоре, відповідальний за Windows, каже, що вони будуть продовжувати просто підтримувати існуючі пристрої на Windows 10 Mobile, але не розвивати їх.
Після останньої презентації Microsoft стало ясно, що компанія має намір конкурувати з iOS і Android зсередини, випускаючи свої сервіси на ці платформи і розширюючи можливості їх взаємодії з комп’ютерами на Windows 10.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас