Екзоскелет Lockheed Martin допоможе солдатам переносити важкі вантажі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екзоскелет Lockheed Martin допоможе солдатам переносити важкі вантажі

Технології&Авто
732
Lockheed Martin представила новий керований комп’ютером екзоскелет FORTIS Knee Stress Release Device (K-SRD), який протидіє перенапруженню нижньої частини спини і ніг солдата, збільшуючи разом з тим його мобільність і можливості в перенесенні важких вантажів.
Нерідко під час виконання місій солдатам доводиться переносити важке спорядження на великі відстані по пересіченій місцевості або по сходах в будівлі і підземній інфраструктурі в міських умовах. Екзоскелет FORTIS Knee Stress Release Device (K-SRD) підвищує здатність людини до тривалого перебування на колінах, навприсядки або багаторазового підйому важких вантажів.
Використовуючи ліцензійну біонічну технологію збільшення зусиль Dermoskeleton, датчики K-SRD повідомляють про параметри руху солдата (швидкість, напрямок, кут) бортовому комп’ютеру, який управляє електромеханічними приводами в області коліна. Екзоскелет забезпечує необхідний крутний момент в потрібний час, щоб допомогти згинанню та розгинанню коліна.
Lockheed Martin повідомила, що екзоскелет оснащений спеціальними батареями, апробованими військовим відомством і схваленими для застосування в піхотних військах, і має вдосконалену ергономікою блоку управління і швидшими сервоприводами, генеруючими більший крутний момент, що дозволяє знизити витрати енергії при русі по пересіченій місцевості, а також при підйомі або спуску по сходах. За словами Кейта Максвелла (Keith Maxwell, на фото внизу), менеджера програми FORTIS підрозділу Lockheed Martin Missiles & Fire Control (LM MFC), оновлення системи виконано на основі відгуків солдат з приводу первинних зразків екзоскелета.
Версії FORTIS Knee Stress Release Device (K-SRD) вже доступні для промислового ринку, і для тих, хто виконує завдання, що вимагають великих зусиль в складних умовах.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас