У Росії розробили технологію 3D-друку воском — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії розробили технологію 3D-друку воском

Технології&Авто
419
Виготовлення моделей для металургійного виробництва з воску за допомогою адитивних технологій відбувається набагато швидше і коштує дешевше, ніж створення моделей з силікону або кераміки.
Вчені з Інституту космічної техніки СібГІУ імені Решетньова (Красноярськ) розробили технологію 3D-друку воском, яка дозволяє виготовляти моделі для ливарного виробництва навіть із свічкового парафіну.
На відміну від класичної технології, що використовує дорогі матеріали, наприклад, силікон або кераміку, розроблений вченими метод дозволяє застосовувати дешеві витратні матеріали, наприклад, ливарний тугоплавкий віск і навіть звичайний парафін, з якого виготовляють свічки.
За словами керівника проекту Максима Кубікова, технологія дозволяє отримати високоякісну ливарну модель з точністю до 0,05 мм всього за кілька годин, а не місяців, як іншими способами. При цьому розроблений вченими метод коштує дешевше. У моделі, створеної традиційним способом 3D-друку, яскраво виражений «степеффект», тобто помітна межа між шарами, присутній ефект ребристості одержуваної поверхні. Нова технологія дозволяє практично повністю позбавитися від такого дефекту і, крім того, створювати моделі зі складною внутрішньою геометрією.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас