Експерт розповіла, скільки ще необхідно встановити лічильників, щоб досягти 100% обліку газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповіла, скільки ще необхідно встановити лічильників, щоб досягти 100% обліку газу

Енергетика
553
В Україні, щоб досягти 100% обліку, необхідно ще близько 5 млн індивідуальних газових лічильників. Однак з сучасними темпами встановлення приладів обліку для цього знадобиться ще 16-17 років.
Про це розповіла представник Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Марія Яковлєва в інтерв’ю “Громадському радіо”.
“Щоб досягти 100-відсоткового обліку, нам потрібно близько 5 мільйонів індивідуальних газових лічильників. Коли у нас буде 100-відсотковий індивідуальний облік, обов’язково треба буде встановлювати прибудинкові газові лічильники для контролю витрат газу. Для того, щоб запобігати аварійному стану внутрішньобудинкових мереж”, – розповіла експерт.
Водночас в Україні є всього 4 виробники лічильників.
“За даними НКРЕКП, за рік встановлюється близько 300 000 лічильників на газ. Якщо нам потрібно 5 мільйонів лічильників, то такими темпами ми будемо встановлювати їх мінімум 16-17 років. Кожна країна, яка хотіла б це зробити за 1-2 роки, розуміє, що треба збільшити потужності. Для того, щоб виробляти десь мільйон, треба було б залучити іноземних інвесторів. Але створити підприємства треба у нас – так, щоб 80% комплектуючих вироблялося всередині країни”, – додала Яковлєва.
Що стосується теплових лічильників, на початку 2017 року уряд констатував, що у нас 51-процентна забезпеченість, тобто не вистачає ще половини.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас