Кожна четверта машина, продана в Норвегії, - гібрид, що підключається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожна четверта машина, продана в Норвегії, - гібрид, що підключається

Технології&Авто
527
Звіт Аргонської національної лабораторії при Міністерстві енергетики США показує, що з усіх країн світу на ринку Норвегії найбільше гібридів, що підключаються. У 2016 році з усіх куплених автомобілів 23,5% належали до цього типу.
У порівнянні з іншими країнами розрив дійсно разючий: 5,1% в Нідерландах, 3,2% в Швеції, 1,3% у Великобританії, 1,2% у Франції, 0,9% в США і 0,7% в Німеччині.
Незважаючи на відносно низькі показники, загальне число продажів таких гібридів в Британії виявилося досить високим: з усіх проданих в Європі в 2016 році гібридів 17,3% припало на Великобританію. Це друге місце після 19,9% тієї ж Норвегії.
Пояснити успіх електрифікації транспорту Норвегії, який стався в 2015-2016 роках, можна, судячи з опитування жителів країни, екологічною свідомістю і бажанням зробити свій внесок у створення більш сприятливих умов життя. На другому місці – фінансові причини, на третьому – любов до нових технологій.
В останній рік на ринку Європи з’явилося близько 20 нових моделей гібридів, що підключаються. Mercedes, BMW і Volkswagen вставляють малопотужні батареї і електромотори в багато свої бензинових моделей, вважаючи це найкращим способом поступового переходу до повністю електричного транспорту, пише CleanTechnica.
Найпопулярнішою моделлю електромобілів і гібридів серед норвежців, за даними сайту elbil.no, станом на 31 березня, є Nissan Leaf. На другому місці – VW e-Golf, на третьому – Tesla Model S, потім йдуть BMW i3, Kia Soul, VW e-Up, Renault Zoe і Mercedes-Benz B250E.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас