Аудитори зупинили у держсекторі дерибан 1,7 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аудитори зупинили у держсекторі дерибан 1,7 млрд грн

Казна та Політика
776
В Україні протягом січня — квітня 2017 року держаудитори при проведенні державного фінансового аудиту окремих господарських операцій на найбільших суб’єктах господарювання державного сектору економіки попередили про порушення законодавства та неефективні витрати на стадії прийняття управлінських рішень на суму 1,6 мільярда гривень, — йдеться у повідомленні прес-центру Держаудитслужби.
Крім того, як зазначили у відомстві, аудитори виявили випадки раніше прийнятих рішень, виконання яких призвело до втрат і неефективного використання державних коштів на суму 128 млн грн.
«Серед виявлених порушень поширені прийняття неефективних управлінських рішень, що призвело до недоотримання суб’єктами господарювання держсектору економіки фінансових ресурсів і зайвого їх витрачання, зокрема, через несвоєчасне проведення претензійно-позовної роботи, оплати витрат без їх документального підтвердження і тому подібне», — поінформували у відомстві.
У Держслужбі додають, що нерідкі випадки недотримання суб’єктами господарювання держсектору економіки законодавства у сфері здійснення закупівель за державні кошти.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас