"Укрзалізниця" протестує китайський електровоз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" протестує китайський електровоз

Казна та Політика
661
У червні в Україну в рамках оновлення рухомого складу повинен прибути на тестування китайський електровоз.
Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Віктор Довгань.
За його словами, в рамках оновлення рухомого складу “Укрзалізниці” з китайськими партнерами обговорюється створення спільного виробництва на базі одного із заводів УЗ, і мова йде тільки про електровозну тягу, хоча раніше розглядалася співпраця і по тепловозах.
“Це саме електровози. Зараз УЗ розробляє інвестиційний план з General Electric щодо тепловозів. Тому з Китаєм – це модернізація електровозів. Вони бачили це як залучення кредитних ресурсів, щоб УЗ кредитувалася в Ексімбанку Китаю для закупівлі локомотивів”, – сказав Довгань.
“Ми бачимо це як створення спільного виробництва з локалізацією від 10 до 60% в Україні на заводах ПАТ УЗ. Для цього їхня експертна група відвідає Київ, коли з Білорусі прийде тестовий локомотив. Вони вже бачили майже всі заводи “Укрзалізниці”. Тепер вони відпрацюють конкретний інвестпроект”, – зазначив він.
Заступник міністра підкреслив, що від китайської сторони “є велика ініціатива та зацікавленість”. У Китаї вже побував голова УЗ Войцех Балчун з командою, тепер заплановані нові зустрічі з Мінінфраструктури та УЗ.
“Думаю, що з цього щось вийде – є бачення проекту, тепер його необхідно вкласти в інвестиційну пропозицію і реалізувати”, – зазначив Довгань.
У грудні 2016 року Білоруська залізниця підписала з Датунським електровозобудівним заводом (Китай) контракт на закупівлю 18 односекційних вантажних електровозів БКГ2 потужністю 7200 кВт. До цього в Білорусі чотири роки експлуатувалися 12 двосекційних електровозів БКГ1 потужністю 9600 кВт.
Ймовірно, саме електровоз Датунського заводу отримає на тести “Укрзалізниця”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас