Українцям доведеться забути про підвищення пенсії і купувати стаж - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям доведеться забути про підвищення пенсії і купувати стаж - ЗМІ

Особисті фінанси
3161
Кабмін погоджує пенсійну реформу з МВФ. Робота йде ні добре ні погано — джерела у Кабміні повідомляють, що Фонд хоче більше поступок. Тим часом у Раді відмовляються голосувати за реформу — Володимиру Гройсману ставлять «на вид» за небажання обговорювати нововведення.
Головне в документі — підвищення мінімального страхового стажу для отримання пенсії до 25 років (тобто відразу на 10 років). За планами, воно набуде чинності з січня 2018-го.
В подальшому, за прогнозами депутатів, стаж буде зростати, але плавно — з кожним роком на рік (до 35 років).
Ще одна новація — з’явиться можливість купівлі стажу. Наприклад, для тих, кому у 90-ті довелося працювати «по-сірому». Співрозмовники видання в профільному комітеті підкреслили: точних розрахунків вартості року стажу також немає — консультації тривають протягом тижня, у т. ч. з місією МВФ.
«Головна вимога Фонду — заморозити пенсії, а ідею підвищення їх вони називають демагогією і вимагають від неї відмовитися. Також наполягають на жорстких заходах, які підвищать дисципліну сплати ЄСВ і збільшать податкові надходження в бюджет», — підкреслив член комітету із соцзабезпечення Сергій Каплін.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас