Турчинов вимагає, щоб усі держустанови перейшли на бухгалтерські програми українського виробництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов вимагає, щоб усі держустанови перейшли на бухгалтерські програми українського виробництва

Казна та Політика
4268
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов повідомив, що державні установи мають терміново перейти на використання бухгалтерських програм українського та європейського виробництва, відмовившись від російських програм. Про це він сказав журналістам на брифінгу.
“Коли ми говоримо про державні установи, бюджетні установи, то тут не буде факультативу, вони у терміновому обов’язковому порядку будуть переводитися на програмний продукт національного виробника. Хочу сказати, що є дуже якісний продукт, який виробляють наші українські програмісти, є європейський продукт, в тому числі які забезпечують якісне ведення бухгалтерського обліку тощо”, — зазначив він.
Водночас О.Турчинов зауважив, що держава не може примусити бухгалтерів, які користуються російським програмним продуктом, терміново від нього відмовитися.
“В першу чергу це стосується санкцій щодо неможливості реалізації цього програмного продукту”, — додав він.

Довідка Finance.UA:

  • Президент України Петро Порошенко розширив персональні спеціальні економічні санкції на низку відомих російських IT-компаній та пов’язаних з ними українських юросіб.
  • Зокрема, новий указ президента України Петра Порошенка №133/2017 крім обмеження доступу на сайтах «ВКонтакте» і «Одноклассники», передбачає санкції щодо «1С» — російської компанії, яка розробляє програмне забезпечення для бухгалтерського обліку.
  • Також будуть заблоковані сайти антивірусних компаній Лабораторія Касперського та DrWeb.
  • Крім цього, доступ буде заблокований до всіх сервісів Яндекс і Mail.Ru крім головної сторінки пошуковика.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас