Міські інновації для чистого повітря — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міські інновації для чистого повітря

Енергетика
356
Аналітик і спеціаліст в галузі чистої енергії Майкл Барнард, який пише для Forbes, Newsweek, Quartz і CleanTechnica, опублікував список з п’яти найбільш важливих інновацій, здатних знизити рівень вуглецю в містах.
Ця політика в галузі енергопостачання дозволяє приватним власникам виробляти, зберігати і продавати відновлювану енергію. Вона є основою для поширення сонячних панелей на зразок тих, що продає SolarCity, і домашніх акумуляторів — всього того, що порушує монополію електромереж.
Впровадження стандартів витрат бензину на 100 км приводить до поліпшень систем управління двигуном, які доводиться вводити автовиробникам. Таким чином, незважаючи на зростання кількості автотранспорту в середньому на 4% на рік, обсяги спаленого бензину і дизелю і СО2, що потрапив в атмосферу, знижуються.
Довершені вулиці. Так Барнард називає вулиці з простором для руху всіх видів транспорту, не тільки автомобілів. Є тротуар для пішоходів. Є доріжки для велосипедів в обидва кінці.
Є зелені насадження, що дають тінь пішоходам і велосипедистам, охолоджують місто і поглинають СО2. Є місця для паркування велосипедів. Такі вулиці є, наприклад, у Ванкувері, одному з найбільш «пішохідних» і «велосипедних» міст світу.
Уважні до питань екології країни світу вже перевели залізничний транспорт на електрику, а деякі з них закуповують енергію для них на вітрових фермах, щоб залізничний рух був повністю безвуглецевим. Так вчинили, наприклад, у Нідерландах, до цієї мети прагнуть Сінгапур і Канада.
Зараз міста всього світу закуповують електробуси і замінюють ними цілі автопарки. У 2016 році було продано більше ста тисяч електробусів. Попереду всієї планети — Китай, який прагне всіма силами знизити рівень смогу над своїми мегаполісами і очолити цю галузь ринку.
Зовсім інші технології вважає обов’язковими для «розумних міст» видання InformationWeek. Це безпілотний громадський транспорт, паркометри, швидкий і безкоштовний зв’язок. А до числа найбільш високотехнологічних міст світу належать Сантьяго, Масдар, Сонгдо і Токіо.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас