В Україні заборонили доступ до Вконтакті, Кінопоіску, Яндексу і Mail.ru. Як обійти блокування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні заборонили доступ до Вконтакті, Кінопоіску, Яндексу і Mail.ru. Як обійти блокування

Технології&Авто
23890
Указом президента України Петра Порошенка громадянам закрили доступ до соціальних мереж ВКонтакті і Однокласники, а також до сервісів компаній Mail.ru і Яндекс.
Такий захід передбачено указом про нові санкції щодо Росії, які підписав у вівторок, 16 травня, глава Української держави.
Також під санкції потрапили сайти антивірусних компаній “Лабораторія Касперського” і DrWeb. Відзначається, що доступ до сайтів антивірусних сервісів також буде заблоковано.
“Вєсті” складають список сервісів, які допоможуть обійти блокування і далі користуватися потрібним сервісом.
РОЗШИРЕННЯ ДЛЯ БРАУЗЕРІВ
Одним з найбільш простих популярних рішень є плагін Hola для браузерів. Тут все, що потрібно від користувача – завантажити програму, встановити її (встановлення автоматичне) і далі в браузері вибрати з випадаючого списку замість українського ip будь-який іноземний. Для доступу до російських ресурсів найкраще, звісно, вибирати російський проксі. Для власників браузерів Chrome і Opera цей плагін стане оптимальним рішенням.
Власникам браузера Opera обійти блокування буде можливо за допомогою вже вбудованого “турбо-режиму” Opera Turbo, втім, працює він не завжди, особливо в разі обмеження доступу з боку провайдерів.
Принцип, за яким працює Hola, є і в плагіні Zenmate, але його не можна встановити для Internet Explorer і Safari, зате інші популярні браузери – Mozilla, Opera, Chrome – підтримуються. Існує як платна, так і безкоштовна версія.
Розширення FriGate, яке не вимагає реєстрації, працює тільки через виділені проксі-сервери. Це мінімізує втрату швидкості, оскільки програма відкриває заблоковані сайти з власного заздалегідь складеного списку.
Плагін TunnelBear також без проблем відкриє заблоковані сайти. Він може сповільнити роботу браузера і запросить адресу електронної пошти для активації.
За ступенем зручності веб-сервіси, що пропонують відкриття заблокованих сайтів через проксі-сервери, не сильно відрізняються один від одного. Найчастіше вони вимагають лише скопіювати посилання в рядок на своїй головній сторінці і зробити один клік. При цьому вони відображають потрібну сторінку з власною шапкою і працюють дуже повільно.
ВЕБ-САЙТИ
Існує велика кількість сайтів-анонімайзерів, де достатньо ввести адресу заблокованого ресурсу або посилання на конкретний матеріал, щоб отримати доступ до його вмісту. Наприклад, російська Hideme або Ninjacloak. Також якісними послугами вважаються ProxFree, Proxyweb і Hide My Ass. Все, що потрібно зробити користувачеві – зайти на сайт і ввести потрібну адресу.
Щоправда, поростота у використанні “компенсується” не дуже високою швидкістю. Втім, якщо вам необхідно почитати, а не включити велике відео, даного рішення вистачить вам з головою.
Як не дивно, але обійти блокування в деяких випадках допоможе перекладач Google, у який досить вставити адресу потрібного сайту і натиснути “перекласти”. Справа в тому, що запити перекладача обробляються на серверах США, тому ви на виході отримаєте ту саму сторінку, тільки пропущену через американський сервер.
ПРОГРАМИ
Ідеальним рішенням для людей з манією переслідування стане браузер Tor. Легендарна програма для параноїків усього світу, яка відкриває двері у величезний світ даркнета. Tor – анонімна віртуальна мережа, що передає трафік в зашифрованому вигляді, і гарантує повну анонімність. До того ж у браузері є велика кількість додаткових налаштувань для забезпечення маскимальної анонімності, аж до введення в оману щодо розміру вашого монітора.
Головним мінусом Tor є низька швидкість з привітом з епохи телефонних модемів. Принаймні, при прослуховуванні музики та перегляді відео користуватися Тором не варто.
Якщо ви боїтеся, що обхід блокування незаконний (насправді законний) і вас за нього можуть покарати (не можуть), для вас існує програма Tails, яка встановлюється на флешку і яку треба при завантаженні комп’ютера вибирати як свою операційну систему замість Windows (робиться через BIOS). Ця ОС дозволить відвідувати будь-які сайти абсолютно анонімно, а при вилученні флеш-карти з розніму всі ваші дії в інтернеті безслідно зникнуть.
ДЛЯ СМАРТФОНІВ
Згаданий вище плагін Zenmate існує і для мобільної версії рівно на такий самій безкоштовній основі. Найпростіше рішення для користувачів iPhone і iPad – браузер Onion, однак він коштує 1 долар. Для Android є його аналог під назвою Orweb.
Обходити блокування без використання стороннього браузера можна за допомогою TunnelBear, що працює за технологією VPN, але безкоштовна версія програми надає тільки 500 мегабайт трафіку на місяць.
Також на Android знадобляться браузери OrBot або Puffin Web Browser.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас